29 januari 2008

Bericht 31 | Treinreis


Om de cultuur te leren kennen en aan het klimaat te wennen besloten wij, na geland te zij in Mumbai (Bombay), verder te gaan met de trein. Zeker nu blijkt dat wij om veiligheidsredenen haast niet het terrein af kunnen, zijn wij heel erg blij dat we hiervoor hebben gekozen. Wanneer je 14 uur in een trein zit leer je snel mensen kennen die je alles willen vertellen over hun cultuur en gebruiken. Je leert het Indische eten kennen en je leert de eerste woorden in het Hindi. Ook hebben we wat van de natuur kunnen zien.

Tijdens deze trip hebben we minstens 39 uur in de trein doorgebracht, waaronder 1 nacht. We hadden gelukkig nog voldoende tijd om, tijdens onze stops (In Goa en Bangalore), de stad of het gebied wat te verkennen. Je bent namelijk verplicht om tussen elke reis ten minste 1 dag ‘vrij’ te nemen. Een treinkaartje kopen gaat namelijk niet zo eenvoudig als in Nederland. Je kunt daar met gemak een halve dag aan kwijt zijn, en dan betaal je nog extra voor de snelle service. Treinen zitten ook altijd volgeboekt. Je moet dan ook een ‘noodgeval-kaartje’ kopen (lees: iets dieper in de buidel tasten, maar nog steeds is je reis van 12 uur onder de €10,-).

Hier onder vind je foto’s die een impressie geven van de treinreis en de cultuur. Meer foto’s zijn te vinden in ons online fotoboek.