29 november 2008

Bericht 58 | Beantwoord: ‘Wat gaan jullie hierna doen?’

Steeds vaker komt de vraag op ons af: ‘Wat gaan jullie hierna doen?’ Niet alleen via de email horen wij deze vraag, ook onze collega’s en vrienden hier op het project volgen nauwgezet onze plannen. Maar deze vraag stellen we ook aan elkaar. Hoe gaat onze toekomst eruit zien?
Langzaamaan begint het antwoord vorm te krijgen: Wij hebben het gevoel dat we niet permanent in Nederland zullen gaan wonen. Wat betekent het voor de directe toekomst?

Na maanden er tegenop hebben gezien om naar Nederland te gaan, gaan we er steeds meer zin in krijgen. Over een maand zetten we alweer voet op Nederlandse bodem.

Nederland lonkt om veel verschillende redenen:
... familie en vrienden weer zien (!) ... een Nederlandse kerkdienst kunnen bijwonen ... vertrouwde cultuur ... onder een dikke deken slapen ... 40-urige werkweek mét salaris ... vrije tijd .. Nederlandse boeken ... betrouwbaar en snel internet... mobiliteit
... de winkels om de hoek ... eigen tijd kunnen indelen ... uitslapen ... en ga zo maar door!

We willen gaan genieten van de tijd die we in Nederland zullen hebben! Wij zullen voor 6 maanden een zolder huren in Barendrecht, wij zijn dus in ieder geval ‘onder de pannen’. Wij zullen daar ook een baan gaan zoeken.
Maar in ons achterhoofd zullen we de gedachte houden dat dit verblijf hoogstwaarschijnlijk tijdelijk van aard is. De backpacks zullen –bij wijze van spreken- gepakt en klaar staan tot wij weten waar we naar toe geroepen worden.

Er zijn een paar openstaande factoren die ingevuld moeten worden voor we klaar zijn om weg te gaan. Allereerst willen we een antwoord op de vraag; ‘Waarheen en wanneer?’. Ook zouden we graag door een kerk uitgezonden willen worden.
Alle suggesties zijn welkom.

Kort samengevat:
Wij voelen ons geroepen om het zendingsveld op te gaan. Maar ‘Wanneer?’, ‘Waarheen?’ en ‘Door wie?’ zijn de vragen die nog onbeantwoord zijn.