26 november 2007

Bericht 23 | Positief


Ik weet dat ik vaak de negatieve verhalen schrijf. Dit helpt me ook. ‘Van je af schrijven’ krijgt hier een lettelijke betekenis. Toch hebben we hier ook veel goede momenten.

Ik (Jisca) heb een supportgroup op kunnen richten. Allemaal patienten en voormalig patienten die samenkomen, bijbelstudie hebben, maar ook plannen maken hoe ze hun leven weer op kunnen pakken. De eerste hebben zich nu ingeschreven voor een cursus en een lening om hun bedrijf weer nieuw leven in te blazen. Er nemen nu al meer dan 30 mensen deel aan de groep. Allemaal mensen die het heft weer in eigen handen willen nemen en die een toekomst willen.

Het voelt geweldig om een patient weer het ziekenhuis uit te halen. Zeker wanneer je enige keren in een ziekenhuis hier bent geweest wil je niets liever dan je patienten daar weer weg halen. Het is geweldig om te zien hoe iemand die het ziekenhuis ingedragen werd, weer op eigen kracht het ziekenhuis uitloopt.

Het is hartverwarmend om onze wezen om je af te zien rennen. Je hoort ze trots tegen hun vriendjes zeggen dat jij hún Mzungu (blanke) bent. Hun glinsterende oogjes zien wanneer je hun een Bijbelverhaal verteld. Een klein hoofdje dat in vertrouwen tegen te schouder rust.