25 juli 2008

Bericht 48 | Ons inkomen genererend project was een succes!

Nog heel even een terugblik op India... Tegen het einde van ons verblijf in India was er een conferentie in het weeshuis. Deze conferentie wordt jaarlijks gehouden ter nagedachtenis van het overlijden van de jongste zoon van de directeur dr. Job. Toen hij zijn eerste zoon verloren was, is hij het weeshuis ‘Michael Job Centre’ begonnen. Beide zonen van dr. Job, Michael en John, leven niet meer, ze zijn vermoord vanwege het geloof.

De conferentie bracht een aantal Westerse gasten in het weeshuis. Dit leek ons een geschikt moment om wat extra inkomen te genereren voor het weeshuis. Hiervoor hebben we kaarten en boekenleggers ontworpen en laten afdrukken in India.
Zoals je niet anders kunt verwachten bracht dit het een en ander aan stress met zich mee. Wij hoopten die stress te voorkomen door het bestand weken voor de deadline al aan te leveren aan de drukker, zodat er ruimschoots tijd zou zijn om alles afgerond te hebben voor de conferentie. De dag voor de conferentie wilden wij de kaarten ophalen, toen kregen we simpelweg te horen dat het niet gelukt was! Dat hadden ze weken daarvoor ons ook kunnen vertellen, wij hadden nu nog maar 1 dag om de kaarten te laten afdrukken! Dit had nog wel wat voeten in aarde, maar de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen konden we dan eindelijk aan de kaartverkoop beginnen.
We begonnen met een kleine oplage zodat wij konden zien hoeveel interesse er voor was. Het idee is dat het weeshuis kaarten blijft verkopen zodat ze zelf een klein beetje inkomen kan genereren. Tot onze grote vreugde waren onze kaarten een gewild object en in 1,5 uur waren alle 600 kaarten en veel van de boekenleggers verkocht!!

Van dit geld worden nu slippers gekocht voor de meiden in het weeshuis.
En het heeft meer geld opgeleverd dan verwacht, van de rest van het geld kunnen wij de medicijnvoorraad en de First-Aid-Box weer aanvullen!