17 juli 2008

Bericht 45 | Woonsituatie: appartement, 11e verdieping, te Bangkok


Vanuit ons appartementje (11 hoog) in Bangkok, Thailand schrijf ik dit weblog bericht. Klinkt idyllisch toch? Ik besef me dat als ik zulke dingen schrijf, het helpt om vrijwilligerswerk te idealiseren. Toch vonden we het appartement minder idyllisch toen wij net aankwamen. Het appartement was zo vies als je alleen in Aziƫ kunt verwachten en het bed is zo hard dat je haast beter met een Thais matje op de grond kan slapen.

Maar… we raken gewend. En we genieten volop van de vrijheid die deze stad ons bied. Tot 9 uur ’s avonds kunnen wij hier veilig rondlopen! Wat een luxe na Kenia waar we elke avond moesten haasten om voor het donker binnen te zijn. Op een steenworp afstand ligt hier een groot westers winkelcentrum. Wat een opluchting om in alle vrijheid te kunnen winkelen, na het project in India waar wij weinig buiten de deur kwamen.

Wij wilden jullie even laten meegenieten van alle mooie uitzichten die de stad Bangkok ons biedt. Het regenseizoen maakt dit uitzicht alleen nog maar bijzonderder.