22 augustus 2008

Bericht 50 | Onderweg...

Ons project in Thailand duurde maar een kleine maand en was dus voor ons doen kort. Maar in de korte tijd die we hadden, hebben we toch nog veel kunnen doen. Onze werkzaamheden was het herstructureren van de financiĆ«le administratie van het project. Het was een flinke puzzel (mede doordat alle documentatie in het Thai was!) en we waren soms bang dat we het niet op tijd af zouden krijgen… Maar het is gelukt!

Met een voldaan gevoel hebben wij ook dit project verlaten en hebben naar Hollandse traditie ‘zomervakantie’ gehouden. Deze vakantie hebben we gelijk benut om te reizen naar het volgende project. Zo is onze vakantie begonnen in Bangkok en zijn we over land (Thailand & MaleisiĆ«) onderweg naar Kuala Lumpur.

Vanaf Kuala Lumpur wordt onze reis vervolgd naar het Indonesische deel van Borneo. Daar wacht ons het laatste project en dan zit onze ‘stage’ erop. Tijdens ons werk vergeten we niet dat wij dit werk begonnen zijn als een stage: Het doen van verschillende werkzaamheden in verschillende delen van de wereld om te zien of dit bij ons past en of wij er geschikt voor zijn. Maar ook is het een periode waarin we willen ontdekken wel doel God met ons leven heeft.

Vaak wordt ons gevraagd of we al weten wat we hierna gaan doen. Of we een ‘burgerlijk’ leven op gaan bouwen in Nederland of dat we toch dit werk blijven doen. En om eerlijk te zijn, kunnen we deze vraag nog steeds niet beatwoorden. Het is alsof we moeten gaan kiezen uit twee werelden. Een veilig en vertrouwd Nederland of een wereld waar niets vertrouwd en logisch is, maar waar je veel voldoening uit je werk haalt. Wij weten nog niet in welk van deze werelden onze toekomst ligt.

Deze ‘stage’ was ook om te kijken of wij dit soort werk wel aankunnen. Ik denk dat wij ondertussen wel de conclusie kunnen trekken dat het werk ons ligt en ons hart gegrepen heeft. Maar of het ons ook gaat lukken om er een baan in te vinden? Gelukkig hoeven wij nu nog geen antwoord te hebben. We hebben eerst nog een mooi project dat voor ons ligt.

Net voor 2008 afgesloten wordt en het nieuwe jaar begint, zetten wij weer voet op Nederlandse bodem. Daarna mogen we voor 6 maanden op een gemeubileerde zolder (in Barendrecht) wonen. Nog heerlijk vrijblijvend…


[Foto van het project in Thailand]