16 oktober 2007

Bericht 17 | Ontwikkelings- en zendingswerk verlengt

Ons eerste project heeft ons laten inzien hoe nuttig vrijwilligers kunnen zijn. Met alleen het geven van geld komt de hulp nog niet bij de mensen terecht. Vrijwilligers spelen een essentiƫle rol in het -helpen met- runnen van een organisatie. Dit kan zijn vanaf het verlichten in de werkzaamheden tot het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen.



Zo is het idee ontstaan om, aangezien we straks -na India- al aan de andere kant van de wereld zitten, nog een derde project te doen. Voorwaarde was dat ze vrijwilligers echt nodig hebben. Ook wilden we graag in Azie werken omdat we daar dan al zitten en onze transportkosten dus beperkt blijven. Ons is het project ‘Living Water Village’ onder ogen gekomen. Dit project is op het Indonesische deel van het eiland Borneo.


Citaat van de website:

‘Living Waters Village is een toevluchtsoord voor verwaarloosde kinderen. Het domein heeft momenteel een oppervlakte van 200 hectare. Er slingeren verschillende kilometers aan wegen over het beboste, heuvelachtige domein. In 2003 is met de bouw ervan begonnen. De bedoeling is dat er huizen komen waar in totaal 1000 kinderen kunnen wonen, er komen scholen waar in 2000 kinderen degelijk onderwijs zullen krijgen, er komt een hospitaal, een bijbelschool, een bakkerij, een kerk…Veel kinderen in deze regio leven in afgelegen jungle dorpen en hebben niet de mogelijkheid om school te lopen. Sommigen lijden aan malaria of TBC en krijgen geen of onvoldoende verzorging. In Living Waters Village krijgen ze onderwijs, verzorging en een evenwichtige voeding.Het kinderdorp wil in zijn eigen onderhoud kunnen voorzien. Daarvoor zijn er moestuinen aangelegd en er zijn fruitbomen geplant die zorgen voor de nodige vitaminen. Er is een werkplaats en een kantoorgebouw.’

Voor meer informatie over het project: http://www.heyboer.org/


Op onze vraag hoe wij ons nuttig kunnen maken binnen dit project, kregen wij het volgende antwoord:

‘Ik heb gezien Jisca dat je interieur designer bent. We hebben heel wat gebouwen die hulp nodig hebben in dat gebied. Rond de tijd dat je hier bent hopen we de kliniek af te hebben en dus heeft het heel wat tlc (tender, loving care) nodig om het operationeel en leefbaar te maken maar met uiteraard wat we hebben en verkrijgbaar is hier in de oerwoud. Arie kan altijd meehelpen met de bouw en administratie en jullie samen met de hele vele kinderen die ontzettend veel aandacht en liefde nodig hebben. Ook zou ik jullie graag mee willen nemen naar enkele stammen om daar wat medisch werk te doen en tevens de gemeente te bemoedigen. De mogelijkheden zijn eindeloos hier.’


Dit project spreekt ons heel erg aan, en we waren dan ook erg blij dat we daar welkom zijn. De duur ervan is afhankelijk van het visum, maar tenminste 2 maanden. Voor onze sponsors: heel erg bedankt voor jullie hulp zo ver. Zonder jullie hadden wij hier niet zo veel mensen kunnen helpen. Wij willen u graag laten weten dat dit derde project onze keuze is en dat geen van onze sponsors zich verplicht hoeft te voelen om ons langer financieel te steunen dan is toegezegd. Echter donaties -voor de projecten- kunnen uiteraard nog steeds geschonken worden via onze rekening.

Reacties zijn welkom.


Vanuit Kenia zenden wij jullie onze hartelijke groeten!

Arie & Jisca