19 september 2008

Bericht 53 | Idealistische visie


Wanneer je een tijd verblijft tussen projecten als deze, ga je nadenken over wat de beste vorm is van het opvangen van kinderen. Veel mensen hebben hetzelfde idealistische concept voor ogen: Geen grote massale weeshuizen met enorme eetzalen, maar aparte huizen met ‘ouders’ die voor een niet al te grote groep kinderen zorgen.
Meestal blijft deze idealistische visie in de concept fase hangen.

Niet in dit project, hier wordt de visie verwezenlijkt door middel van ‘children’s homes’. Zo’n huis bestaat uit twee delen, een deel is voor 16 meisjes en het andere deel voor 16 jongens. Elk huis heeft vier ‘house parents’.

Wanneer kinderen uit de jungle in het Living Waters Village terecht komen, worden ze eerst getraind in een trainingscenter. Hier leren dingen als tandenpoetsen, wassen enz. Na deze training is het de bedoeling dat de kinderen naar een ‘childrens home’ verhuizen. In deze huizen functioneert alles als bij ‘gewone’ families. Ze koken samen, eten samen en ook hun vrije tijd wordt samen besteed.
Het is een verademing om te zien dat het idealistische concept daadwerkelijk uitvoerbaar is!

De foto’s laten de twee eerste ‘childrens homes’ zien. Het derde huis wordt nu gebouwd en is bijna af. De bouwplannen voor de volgende 5 huizen liggen er ook al...
Maar dit is nog maar het begin. Uiteindelijk moeten er 30 van deze huizen onderdak bieden aan 1000 kinderen!