25 september 2008

Bericht 54 | Minuten alsof het seconden zijn...

Wat kan de tijd onvoorstelbaar snel gaan. De wijzers van de klok passeren de minuten alsof het seconden zijn. En ondertussen zijn we hier alweer bijna een maand en zit een kwart van onze periode hier erop. Zelfs de griep hebben we alweer beiden achter ons.

We genieten ervan om hier te zijn. We hebben een heerlijk huisje toebedeeld gekregen en genieten van luxe die we al lang niet meer gewend zijn: warme (werkende) douche, een koelkast, goed matras (incl. bijbehorende zachte kussens) en een eigen keukentje!

Bij dit project kunnen we ons letterlijk storten op het werk. Het werk dat we doen hebben we tijdens 1 of meerdere van de andere projecten eerder gedaan. Er hoeft dan ook niet al te veel tijd gestopt te worden in de leerfase ervan. Dit komt goed uit, want wij blijven hier twee maanden korter dan bij de andere projecten.

Het werk waarmee wij onze dagen (en vaak ook avonden en weekenden) mee vullen bestaat uit:
- Het aanpassen en uitbreiden van de database van het project;
- Het ontwerpen van een nieuwe layout (huisstijl) voor het drukwerk;
- Het maken van (financiele) rapporten;
- Financiele administratie opzetten voor school;
- Presentatie voor de organisatie maken;
- Volunteer manual (vrijwilligers handboek) schrijven.

Verder zijn er nog wat kleine dingen waar we ongeveer een dagdeel per week mee bezig zijn:
- Computerlessen;
- Tekenlessen;
- Opvang van de jongste kids;
- Presentatie foto’s en tekeningen maken.

Het is leuk om het werk te doen dat vaak blijft liggen en veel mensen liever niet doen. We brengen dan ook veel tijd achter de computer door en genieten ervan dat wij onze ervaring en opgedane kennis in praktijk kunnen brengen!